Overal heen op de elektrische fiets

De elektrische fiets rekent in een klap af met files en met het fenomeen “te ver voor de fiets”. Vrijwel iedereen die veel met de auto gaat is bekend met de lange files die niet enkel in Nederland, maar ook in onze buurlanden veelvuldig aanwezig zijn. In sommige gevallen is dan het openbaar vervoer een oplossing, maar ook hier zijn dikwijls problemen mee. Met een elektrische fiets heb je geen last van files of treinen die uitvallen.

Verder met trapondersteuning

De elektrische fiets biedt de mogelijkheid om trapondersteuning te krijgen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om lange afstanden af te leggen. Wanneer het voorheen geen optie was om de fiets te pakken, omdat het te ver weg is, is dat nu sneller wel mogelijk. Als je even niet meer kan, helpt de trapondersteuning je. Deze werkt tot 25 kilometer per uur. Je kan dus gewoon de vaart erin blijven houden. Bovendien houdt de accu het zo’n 70 tot 110 kilometer uit.

Snel op je bestemming met je elektrische fiets

Voor iemand die op een normale fiets met heel veel moeite een gemiddelde snelheid bereikt, kan een elektrische fiets veel hulp bieden. Die maakt dit namelijk een stuk makkelijker. Zo kan je met een door omstandigheden slechte conditie of lichamelijk gebrek ook gewoon overal komen op de fiets. Ook voor de mensen die graag sneller dan gemiddeld willen gaan is er de optie om voor een speed pedelec. Deze gaat tot 45 kilometer per uur in plaats van 25 kilometer per uur elektrisch ondersteund wordt. Het is veel schoner dan een scooter, vereist wel nog de beweging van het fietsen, maar helpt je toch om zeer snel van A naar B te komen.

Laat je niet meer weerhouden

Met een elektrische fiets hoef je je nooit meer tegen te laten houden. Je kan even snel als bijvoorbeeld met een scooter en hebt geen last meer van files en andere belemmeringen op autowegen. Daarnaast maakt de elektrische fiets het ook voor mensen die lichamelijke problemen hebben mogelijk om even de fiets te pakken.