Het verschil tussen krijtverf en kalkverf

Krijtverf en kalkverf. Deze twee soorten verf worden vaak door elkaar gehaald of er wordt juist gedacht dat het één soort verf is. Dit is echter niet het geval. Deze twee soorten verf zijn namelijk totaal verschillend van elkaar. Daarentegen is kalkverf te gebruiken bij andere doeleinden dan bij het gebruik van krijtverf. U moet dus goed weten welke soort verf u nodig hebt als u gaat verven. Als u dat niet doet, loopt u het risico dat de verf niet goed pakt of dat het er niet mooi uit gaat zien. En dat wilt u natuurlijk voorkomen! Daarom leggen we u graag uit wat nou precies het verschil is tussen deze twee soorten verf.

Kalkverf is een stuk ruwer

Om te beginnen is kalkverf een stuk ruwer dan krijtverf. Daarnaast is deze verfsoort genuanceerd en daardoor dus niet egaal van kleur. Ook is krijtverf vaak te gebruiken op meubels en muren. Hierdoor kan het op veel verschillende plekken worden aangebracht. Kalkverf is ook wel te vergelijken met de betonlook verf. Deze soort verf geeft ongeveer hetzelfde resultaat. Het voordeel van deze verf is dat het vuilafstotend, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch is, er treedt namelijk geen schimmelvorming op en er komt geen vuil in de naden te zitten.

Krijtverf op muur en plafond

Integendeel tot kalkverf, kan krijtverf slechts alleen gebruikt worden op de muur en het plafond, niet op meubels dus. Krijtverf is gemakkelijk aan te brengen en je creëert een unieke, sfeervolle uitstraling. Krijtverf is egaal van kleur en fluweelachtig in uitstraling. Met zowel de krijtverf als met de kalkverf creëer je een hele natuurlijke uitstraling, dat is dus wel weer een overeenkomst. Ze zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Net als de krijt- en kalkverf is de betonlook verf ook te verkrijgen in veel beton cire kleuren. Deze verf kunt u dus ook goed gebruiken als u een natuurlijke uitstraling wilt. Kortom, de verschillen tussen de krijt- en kalkverf zijn groot, maar de uitstraling ervan valt met elkaar te vergelijken.