Rookglas hanglamp ophangen? Dat is hoe je het doet!

Heb je eindelijk een geweldige rookglas hanglamp voor je eettafel of woonkamer gevonden, maar weet je niet hoe je deze moet monteren? De volgende gids laat zien hoe je dit moet doen!

Stap 1: Schakel de stroom uit

Voordat je jouw rookglas hanglamp gaat ophangen, schakel je het elektrische circuit uit waarop de lamp is aangesloten. Gebruik een spanningsmeetapparaat om ervoor te zorgen dat de aansluitkabels niet van stroom worden voorzien. Als het lampje van de spanningsdetector niet brandt, staan ​​de aansluitkabels niet meer onder spanning. Schakel het stroom uit

Stap 2: Bevestig de montagebeugel

Schroef de montagebeugel los van de armatuur en monteer deze met de schroeven aan het plafond. Afhankelijk van de aansluitdoos dien je de montagebeugel op de aansluitdoos of aan het plafond te schroeven. Dit laatste is in veel woningen vaak het geval. Boor hier eerst gaten in het plafond en gebruik vervolgens de schroeven om de montagebeugel met de gaten aan het plafond te bevestigen.

Bevestig de montagebeugel

3e stap: sluit de hanglamp aan op het elektriciteitsnet

U kunt nu de verbindingskabel op de lamp aansluiten. Je begint met het strippen van de stroomkabels. Dit betekent dat je het plastic rond de draad verwijdert. Gebruik hiervoor de tang om ca. 0,5 cm van het isolatiemateriaal van de blauwe en zwarte kabel te verwijderen. De glansterminal heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. In het midden zit de opening voor de aardingskabel (deze is geel / groen). Als de  hanglamp een aardingskabel heeft, sluit deze dan ook aan op de lusterklem. Leid hiervoor de kabels door de daarvoor bestemde gaten en draai ze vervolgens vast met de schroevendraaier.

Sluit de hanglamp aan op het elektriciteitsnet

Stap 4: Bevestig de hanglamp

Bevestig de rookglas hanglamp aan de montagebeugel onder het plafond. Dit doe je meestal door de lampvoet met twee schroeven aan de zijkant aan de beugel te bevestigen.

Bevestig de hanglamp

5e stap: plaats de lamp

Nadat je de lamp volledig hebt gemonteerd, is het tijd om de lamp in de fitting te steken en de stroom weer aan te zetten. In de meeste gevallen wordt de lichtbron niet automatisch geleverd, het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een compatibele lichtbron gebruikt (informatie hierover vind je op de verpakking van de lamp). De juiste lichtbron vind je in onze shop. Nadat je de lichtbron hebt ingestoken en de stroom weer hebt ingeschakeld, zet je je rookglas hanglamp aan en kijk of hij werkt!