Zo doe je dat, een boom in de tuin nemen

Door een boom uit te kiezen om in je tuin te zetten, is het goed om lekker bezig te gaan met waar en hoe, wat natuurlijk belangrijk, of eerder, handig is, is als je er voor zorgt dat de palmboom winterhard is. Of je nou een palmboom winterhard kiest of een ander soort boom, zoals een olijfboom of een vijgenboom, is het handig en zelfs leuk (als je plannen leuk vindt) om na te denken over hoe jij en waar jij je nieuwe boom gaat plaatsen. En door dat je doen ga jij nog bewuster om met je ruimte ook!

Voordelen van een boom

Door een boom, hoe groot of klein dan ook, te plaatsen in de tuin, ga jij niet alleen meer karakter geven aan de tuin. Nee, er zijn veel meer voordelen dan alleen maar een mooi aanzicht. Een boom kan schaduw geven in de tuin, en als de boom iets te klein voor een comfortabele, grote schaduw, geeft het nog steeds de belofte van een toekomstige schaduw. Met een boom die vruchten geeft, heeft dat natuurlijk een leuke toevoeging; daar kun je nog van eten ook, en hoe lekker is dat? En een boom heeft tot slot, ook nog iets een gezelligheid die niet elke tuin na kan bootsen.

Heb je ruimte, doe het dan!

Als jij naar je tuin kijkt en denkt; daar kan wel een boompje, een boom of een medium formaat boom staan, dan moet je er vooral gaan. Er zijn veel opties, veel handige tips en mogelijkheden. Alles kan, als je creatief bent. Ja, sommige dingen gaan misschien iets moeilijker, maar het is uiteindelijk jouw tuin, dus wat jij wilt, kan vast waar komen. En waarom zou je dat niet willen? Dat is eigenlijk de echte vraag. Dus, als het kan, doe het!