Onzichtbare oplossing voor een ernstige gehoorschade

Steeds vaker lopen, met name jongeren, met oordoppen in hun oordoppen. Dit kan tot een ernstige gehoorschade zorgen, als het geluid van de muziek te hard staat. Datzelfde geldt voor jongeren die regelmatig grote festivals bezoeken en hierbij te dicht in de buurt van de geluidsboxen staan. Het vervelende aan deze gehoorschade is het feit, dat deze vorm van schade nauwelijks of helemaal niet meer te herstellen is. Dit betekent dat uw gehoor enkel nog kan verslechteren. Mocht u te maken hebben met gehoorschade, wat ook bij veel ouderen optreedt door ouderdom, dan kan een gehoorapparaat de uitkomst voor u zijn. Tegenwoordig worden er onzichtbare gehoorapparaten aangeboden. Met name jongeren vinden dit vaak veel fijner, dan een zichtbaar gehoorapparaat.

Gehoorschade of een prop in uw gehoorgang

Wanneer uw gehoor verslechtert, hoeft dit niet direct te betekenen dat u te maken heeft met gehoorschade. Er kan bijvoorbeeld ook sprake zijn van een grote prop in uw gehoorgang, die het geluid verzwakt. Om deze reden kan het verstandig zijn om voorafgaand aan een gehoortoestellen test, eerst bij een huisarts langs te gaan. De huisarts kan voor u controleren of er een prop in uw gehoorgang zit.

Mocht u toch te maken hebben met gehoorschade, dan kunt u een gehoortoestellen test laten uitvoeren. Zo krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden die u heeft wanneer uw gehoor verslechterd is. De onzichtbare gehoortoestellen bieden als voornaamste voordeel dat ze niet zichtbaar zijn. Daarbij zorgt dit type gehoortoestel voor een natuurlijke versterking van het geluid in uw omgeving.