Een goede winterjas is meestal van dons gemaakt. Uiteraard zijn er ook winterjassen van andere materialen, maar dons is meestal een echte aanrader wanneer jij graag lekker warm wilt blijven in de winter. Een parajumpers donsjas is een jas die inmiddels niet meer weg te denken is van het straatbeeld, en is een jas met een zeer hoogwaardige kwaliteit. Dit merk bestaat al een tijdje en is opgericht door een zeer bekende Italiaanse designer, namelijk de heer Massimo Rossetti. Deze designer heeft zijn inspiratie gehaald voor het merk op de reddingswerkers die hulp verleenden onder zeer barre en gevaarlijke omstandigheden. Deze reddingswerkers heetten in het engels parajumpers en vandaar is de naam voor het merk ontstaan.

Functionaliteit

Bij een parajumpers donsjas , en de andere jassen van het merk Parajumpers, valt op dat naast een hoogwaardige kwaliteit ook de functionaliteit hoog in het vandaal staat. Zo is het merk immers begon met het maken van jassen voor parajumpers waarbij er diverse opberg zakken werden gemaakt zodat deze parajumpers al hun gps materiaal, hun kompassen, en ook hun ipods konden opbergen. Verder heeft het merk ook zakken die afsluitbaar zijn, en hierdoor het makkelijk is om je spullen veilig op te bergen.

Kwaliteit

Bij het maken van elke jas van Parajumpers wordt er altijd gekeken hoe er een zo’n best mogelijke kwaliteit kan worden geleverd. Zo zijn de meeste jassen gemaakt van een slijtvast Nylon en hebben sommige jassen ook een afneembare bontkraag. Verder zijn de jassen verkrijgbaar in dus erg veel modellen en kleuren. Het merk heeft naast heren jassen ook een groot aanbod aan jassen voor vrouwen. Zo hebben de vrouwelijke jassen ook een mooie vrouwelijke vorm, maar daarnaast nog steeds een stoere uitstraling. Voor zowel mannen als vrouwen zijn er altijd wel modellen die er uitspringen en absoluut aan te raden zijn. Voor de heren zijn dit de modellen Right hand man en ook de Gobi.