Trend alert: De dad sneakers

De sneaker is niet uit het modebeeld weg te denken. Zoals het vroeger echt not done was om gympen te dragen naar werk, wanneer je uitgaat of voor eigenlijk alles buiten de sportschool, is het nu onderdeel van een dagelijkse outfit. Sneakers worden overal bijgedragen, bij een casual outfit maar ook onder rokjes en jurkjes. Door deze verandering kun je dus ook deze dad sneakers overal bij dragen, zelfs de meeste extreme combinaties als een feestelijk jurkje en deze bad boys. Of style ze met een dames blazer en pantalon.

Deze schoen, die klinkt als de titel van een aflevering van Friends, is evenzeer een ode aan de jaren 90 als de geliefde sitcom. De wereldwijde campagne van de nieuwe stijl wordt geleid door Jorja Smith een Engelse zangeres met een verfijnde smaak voor stedelijke stijl die het vrouwelijke silhouet en de edgy plateauzool van de schoenen laat zien die elke look extra centimeters zullen geven. De vers geslagen sneaker is moeiteloos cool en de perfecte combinatie voor elke streetwear-outfit.

Wat zijn dad sneakers?

Dad sneakers zijn een heel bijzondere stijl van trainer, meestal gedragen door (je raadt het al) vaders. Je herkent hun onderscheidende uiterlijk meteen: dikke zool, lelijke kleuren en onbezonnen retro-stijl design. Het is een gezicht dat velen van ons maar al te goed kennen. Bij de dad sneakers gaat het echter meer om bruikbaarheid dan om hoe hij eruitziet. Die dikke zolen bieden een veerkrachtig, duurzaam soort comfort, gebouwd voor vrijwel elke situatie waarin een doorsnee vader zich bevindt. Vermoedelijk betekent dit dat barbecues, voetbalwedstrijden en uitstapjes naar de pub goed en wel gedekt zijn.

Waarom zijn ze zo populair?

Het mooie van dad sneakers is dat ze vrijwel overal kunnen worden gedragen. Ze zijn ontworpen rond comfort en functionaliteit, wat betekent dat je in wezen altijd klaar bent voor wat de dag je te bieden heeft. We zijn tenslotte allemaal op een bepaald moment in ons leven in een spontane wandelsituatie terechtgekomen, toch?

Wanneer je dit praktische combineert met een gedurfde, retrostijl. Het is niet echt moeilijk te begrijpen waarom ze zo populair zijn. De stijl laat je een statement maken, terwijl het verstandige ontwerp je vaak het gevoel geeft op donzige wolken te lopen. Kortom, dit is de droomcombinatie voor veel mensen die er zijn.