Even een dagje weg? Bezoek Bad Bentheim net over de grens

Bad Bentheim

Elk mens heeft er weleens de behoefte aan op pad te gaan. Even een dagje weg of zelfs een aantal dagen of weken op vakantie. Dit is goed om het hoofd leeg te maken, even te ontstressen en om fijne tijden te beleven met familie of vrienden. Een plek waar dat bij uitstek goed kan is het Duitse Bad Bentheim, dat net over de grens bij Oldenzaal ligt.

Wellnessfaciliteiten

Ongeveer driehonderd jaar geleden werden in Bad Bentheim zwavelhoudende bronnen ontdekt. Deze ontdekking heeft ertoe geleid dat het plaatsje bekend is komen te staan als een waar kuuroord. De thermen van Bad Bentheim zijn ook heden ten dage nog populair bij iedereen die van wellness houdt. Vooral de Bentheimer Mineraltherme spreken tot de verbeelding. Deze thermen liggen maar een paar kilometer ten noorden van het centrum. Je vindt er zo’n drieduizend vierkante meter aan oppervlakte gevuld met whirlpools, baden, zonnebanken, sauna’s en een Japanse tuin. Een heus zwemparadijs heb je ook in de buurt, en wel in het Badepark Bentheim. Behalve het zwemparadijs vind je ook hier enkele sauna’s en stoombaden. 

Het kasteel van Bad Bentheim

Welke bezienswaardigheden heeft Bad Bentheim nog meer?

Geheel los van alle wellnessmogelijkheden is Bad Bentheim ook gewoon een garantie voor een leuk en interessant dagje uit. Dat is geen wonder, want de stad biedt onder meer de volgende bezienswaardigheden:

• Burg Bentheim: dit is het al zo’n duizend jaar bestaande kasteel van de stad. De vele mooie en goed bewaarde gebleven elementen zijn toegankelijk voor publiek.

• Het openluchttheater dat werd opgericht in wat ooit een steengroeve was.

• Bad Bentheim stond ooit bekend als plek waar vooral zandsteen vandaan kwam. In het Sandstein Museum vind je tentoonstellingen die je hier alles over leren.• Het Bentheimer Wald: in dit bosrijke gebied kun je even helemaal ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Bentheimer Mineraltherme, Bad Bentheim