Verschillen tussen scooterhelmen, welke moet je kopen?

scooterhelmen

Je kunt een helm kiezen op prijs; je selecteert een scooterhelm die goedkoop is en klaar. Houd er rekening mee dat je voor enkele tientjes meer een scooterhelm kunt kopen die niet alleen veel comfortabeler is om te dragen, maar daarnaast ook veel meer bescherming biedt. Een slechte helm kopen in een Nederlandse webshop zal niet snel gebeuren, maar je kunt met een beetje denkwerk wel een veel betere helm kopen en ook betaalbaar. Op deze pagina kun je meer lezen over de jethelm, systeemhelm en integraalhelm.

Op scooteronderdelenshop.com vind je scooterhelmen goedkoop en van hoogwaardige kwaliteit. Ook voor andere scooter onderdelen, kettingsloten en meer kun je hier terecht.

Drie types scooterhelm

Er zijn drie soorten scooterhelm met specifieke kenmerken, en geschikt voor verschillende doelgroepen:

Jethelm

De meest eenvoudige helm en daarmee ook de goedkoopste scooterhelm die je kunt kopen. Het is een open model dat we ook wel een pilotenhelm noemen. Ze worden vaak gedragen door mensen met een retro scooter zoals de Italiaanse Vespa. Het zijn fijne scooterhelmen wanneer het niet al te koud is, en wanneer je redelijk veilig kunt rijden, bijvoorbeeld op een snorfiets. Je hebt lekker veel zicht op de weg, in de winter kan het wel koud aanvoelen.

Systeemhelm

Deze scooterhelm is niet zo goedkoop als de jethelm, dat komt door de extra kinbescherming. Je kunt dit gedeelte opklappen wat opzetten en afnemen een stuk eenvoudiger maakt dan met de dichte integraalhelm die hieronder vermeld staat. Je mag overigens niet rijden met de helm opengeklapt, je kunt wel tijdens tussenstops even de helm opklappen wat heel handig kan zijn.

  scooterhelmen

Integraalhelm

Dit is de meest veilige helm, jouw hoofd wordt compleet beschermd met een constructie die rondom optimale bescherming biedt. Wanneer je een scooterhelm wilt kopen waar je echt op kunt vertrouwen is de integraalhelm echt iets voor jou. Het is wel een helm voor de langere ritten, opzetten en afnemen is nou eenmaal wat lastiger dan met jethelmen en systeemhelmen.

Welke helm moet je kiezen?

Kies voor kwaliteit, dat staat voorop. Zomaar een scooterhelm goedkoop kopen kan verkeerd uitpakken, op scooteronderdelenshop.com vind je alleen maar gekeurde helmen volgens de Europese normen. Daarnaast moet je de juiste maat kiezen, kijk in de matentabel welke helm past op jouw hoofd. Luxere helmen zijn voorzien van extra ventilatiekanalen om de luchtdoorstroming te reguleren, dat is aan te raden voor de langere ritten.

Bekijk alle scooterhelmen online in de webshop van scooteronderdelenshop.com, jouw adres voor scooter onderdelen, helmen, kettingsloten en nog veel meer!