Voordelen van een elektrische bakfiets

Elektrische bakfiets

Zie jij ook wel eens mensen voorbij razen op een hippe bakfiets? Dan denk je al gauw: hoe doen ze dat toch met die kinderen voorin, is dat niet veel te zwaar? Nou, waarschijnlijk heb je iemand zien fietsen met een elektrische bakfiets. Want bijna niemand heeft zulke sterke beenspieren.  

Elektrische bakfiets

Come-back van de bakfiets

De elektrische bakfiets heeft te maken met een come-back. Het model van de bakfiets is niet echt nieuw. Al tientallen jaren rijden mensen erop. Wat echter wel vrij nieuw is, zijn de elektrische fietsen. Een elektrische bakfiets is minder zwaar te besturen en een ideale manier om je te begeven in een drukke stad.

Voor ze zelf leren fietsen

De bakfiets is vooral ideaal voor de periode waarin je kinderen wel naar school moeten maar nog een beetje te jong zijn om zelf door de stad te fietsen. 

Liever niet met de auto

Elektrische bakfiets

Het succes van de elektrische bakfiets is ook te verklaren door de behoefte van mensen om minder in de auto te zitten. Allereerst is de auto slecht voor het milieu. De uitlaatgassen zijn slecht voor mens en natuur. Daarnaast is het ook minder gezond want op de fiets beweeg je tenminste nog. Ten slotte is parkeren in grote steden ontzettend duur en daar heeft natuurlijk niemand zin in. 

Populariteit

Geen wonder dus dat de elektrische bakfiets zo razend populair is. Wanneer je echter besluit een bakfiets uit te zoeken, moet je wel goed bedenken wat je wil. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden in soorten motoren, bakken, frames en accessoires.